SKT Kropsterapi

Stressbehandling på Frederiksberg

Stressbehandling på Frederiksberg?

Har du prøvet kropsterapi?

Medierne er fyldte med statistik over hvor meget stress fylder i disse år og vi oplever en kraftigt voksende tendens, hvor flere og flere oplever at blive stressramt.

Men hvad er stress egentlig?

Stress er ikke en sygdom, men en belastningstilstand, der kan opleves både psykisk og fysisk. Den kan opstå når de ydre krav eller indre krav man har til sig selv, overstiger de ressourcer man har eller oplever at have.

Der skelnes mellem kortvarig og langvarig stress. Kortvarig stress er ikke skadeligt, men stress over en længere periode kan gøre dig alvorligt syg.
– kilde sundhed.dk

Kropsterapi og stress

At inddrage kroppen i stressbehandling giver rigtig god mening, da netop koblingen mellem krop og sind ofte er udfordret, når man er stresset og kroppen forsøger at råbe sindet op. Det kan kroppen gøre på mange forskellige måder; til eksempel ved søvnløshed, hovedpine, indre uro, svimmelhed, tinnitus, åndenød, uregelmæssig cyklus og fordøjelsesproblemer, for blot at nævne nogle af de kropslige symptomer, man kan opleve.

På det psykiske plan kan man også opleve irritabilitet, manglende koncentration, udfordringer med hukommelsen. Stress kan ydermere føre til angst.

I klinikken møder jeg mennesker der lider af stress og angst og som har god gavn af kropsterapi som stressbehandling, da det skaber ro i deres krop og give “hovedet” en pause.

I kropsterapien har man nemlig fokus på at invitere klienten fra hovedet og ned i kroppen og dermed skabe ro ved bl.a. muskelmassage, led-behandling, stræk, zone punkttryk og åndedrætstræning. Kropsterapi tager udgangspunkt i, at kroppen gemmer på både fysiske og følelsesmæssige spændinger, som kan påvirke vores liv og ved at løsne disse spændinger, kan man genoprette kroppens naturlige balance.

En balance der er udfordret når man oplever stress.

Egne erfaringer med stress

Da jeg selv i 2018 blev ramt af stress, måtte jeg se mig nødsaget til at ændre både min måde at tænke på og foretage flere ændringer i mit liv. Jeg uddannede mig til kropsterapeut, fordi jeg selv havde god gavn af den kropsterapeutiske behandling, da jeg var ramt af stress.

Som behandler, er det en styrke at jeg selv har oplevet stress, for med den viden, ved jeg hvor livsomvæltende det kan være og hvilken følelse af kontroltab stress kan give.

I klinikken har jeg fokus er på at skabe et trygt og roligt rum hvor der er plads til hele dig og så vi sammen kan få dig i bedring.

Velkommen til SKT Kropsterapi – din stressbehandling på Frederiksberg.